06-02-10

"CEMENTLERAAR" VERDIENT BONUS!

cementschool hypocriet

Witgekalkte graven!


* De hypocrisie van het bestuur van de cementschool van Hoegaarden is even symptomatisch als stuitend.

Eerlijke antwoorden op de volgende vragen zullen we van die farizeeërs niet krijgen.

- Zou uw leerkracht dezelfde sanctie gekregen hebben, indien het voorval niet in de media was beland?
- Is dit de eerste keer dat een voorval van die aard in uw school gebeurt voor zover u weet?

* Uw leerkracht zou zelfs geen blaam mogen krijgen, maar een médaille voor bijzondere verdiensten voor school en samenleving.

Het zwaar overtrokken mortelkuipgate had oorspronkelijk voor gevolg dat de betrokken leerling zich voorbeeldig gedroeg en goede vorderingen maakte in zijn opleiding!
Maar dat is wellicht een fait divers voor het bange bestuur.

Wanneer gaan die hypocrieten eens inzien dat een leerkracht als deze, een streng maar rechtvaardig man met een grote inzet en liefde voor zijn vak en zijn leerlingen, wellicht al tientallen zinnige levens heeft mogelijk gemaakt?


Zo’n leerkrachten maken het verschil tussen een toekomst van groeiende gedragsproblemen, die meestal eindigt in marginaliteit en soms criminaliteit of een toekomst met een perspectief, een kans op sociale en professionele integratie!

De man verdient zes maanden bonus in plaats van zes maanden schorsing.

We weten niet of de leerkracht aangesloten is bij een vakbond. Maar als de vakbonden in die school/scholengroep dit niet aanvechten, dan steken ze maar beter gelijk ook hun broek af.20:33 Gepost door Bannie I en mp's in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De voorgangers van die directies hebben ons en wellicht ook die leraar opgevoed met deviezen als “Wie zijn kinderen liefheeft, spaart de roede niet”, “Zachte heelmeesters, maken stinkende wonden”, ... Niemand wil terug naar het ‘ancien regime’. We willen ook helemaal niet pleiten voor lijfstraffen als methode, maar de slinger zit blijkbaar ergens aan de andere zijde klem.

Gepost door: LK | 06-02-10

schandalig Beste Banny,

Betreft die schorsing van 6 maanden kan ik me wel vinden. Het zou eerlijk gezegd nog wat langer mogen zijn.
Er werd hoogstwaarschijnlijk wel een foutje gemaakt door de media. Het ligt er te dik op.
Die schorsing is duidelijk voor de directie en niet voor die leerkracht. Een directie die naar de pijpen van een paar enkelingen danst om hun jobke te kunnen behouden en om naar de buitenwereld een goed figuur te kunnen slaan.
Ik hoop ook voor die leerkracht dat hij gesyndiceerd is.
Als die 6 maanden dat toch voor hem bedoeld zijn moet er actie ondernomen worden.
Mss wel nationaal!!!
Als wij het niet doen zullen de agenten het over een paar jaar voor ons moeten doen.
Velen onder ons in onderwijsland weten maar al te goed dat de mentaliteit van sommige ouders en jongeren dusdanig aan het verslechteren is dat het op termijn niet meer leefbaar zal worden.
Agressie onder leerlingen en agressie op leerkrachten is dagelijkse kost aan het worden.

De maatschappij begint nu al de tol te betalen van de jarenlange betutteling en hypocrisie tov jongeren en hun ouders die enkel maar hun zin doen en enkel op hun , soms ingebeelde, rechten staan.
Over "plichten" moet je het zeker niet tegen die "ettertjes" hebben.

Ik leef in stille hoop dat er ooit een heel klein stapje terug gezet wordt. Niet volledig terug naar de oude stempel maar laten we de goede zaken van die oude normen en waarden even oprakelen.
Voor negen op de tien van de jongeren zou het een verademing kunnen zijn.

En idd Banny, die leerkracht heeft in z'n carrière vast wel leerlingen op het rechte pad gebracht. Maar daar wordt niet over gesproken.

Om af te sluiten aan de directie van die leerkracht; "SCHAAM U !!! "


Gepost door: bart moeyaert | 06-02-10

De commentaren zijn gesloten.