02-08-10

ONZE MEDIA STEEDS MINDER TE VERTROUWEN!


koeweit revisitedIk denk echt niet dat het kwade wil is... of toch niet van de gemiddelde berichten-voorlezers...Vanmorgen op Radio 1. Een terugblik op de Iraakse inval in Koeweit.

Een toenmalig diplomaat in Koeweit verklaart dat de Belgen nooit zijn bedreigd of lastiggevallen.

Op het einde van de bijdrage spreekt de commentaarstem toch van de Belgische gijzelaars in Koeweit en Bagdad...Pijnlijk detailIn een geluidsfragment bij de aanvang, een kort klankbeeld om de sfeer te scheppen, hoor je de stem van een jonge vrouw. Ze begint haar verhaal van hoe de Iraakse troepen een ziekenhuis binnendrongen... En we kennen dat verhaal. Het ging vliegensvlug de hele wereld rond en schokte de internationale goegemeente. Het meisje vertelde ook op tv hoe Iraakse soldaten de materniteit binnendrongen en de baby’s gruwelijk vermoordden.

In de VS was de senaat sterk verdeeld over de beslissing om een oorlog te beginnen. Het was toen 50-50. Het gruwelverhaal gaf genoeg ‘democraten’ de nodige ‘dekking’ van de bedrogen en verontwaardigde goegemeente om voor de oorlog te stemmen... Een schoolvoorbeeld van een false flag!Later werd dit verhaal immers als fake ontmaskerd. Men kon bewijzen dat het meisje, een dochter van een diplomaat, niet eens in Koeweit verbleef, toen dit alles zou gebeurd zijn... Het werd wel overal, op alle zenders in alle westerse landen voor waar uitgezonden, en heruitgezonden... Helaas kreeg ik later, toen men op de BBC het bedrog al had onthuld, in een vakantie-heruitzending op één dezelfde leugens nog eens voor waarheid opgediend...Onze berichtgeving is steeds slechter. Tijdsgebrek en kwalitatief ondermaats personeel?

Het is niet alleen bedroevend maar ook echt gevaarlijk. Als onze ogen en oren op de wereld zo onbetrouwbaar zijn... We gaan steeds meer op de Verenigde Staten lijken, en dat is angstwekkend.allah ficiteve machtDe hypocrisie van de voorzitter van die Amerikaanse regeringscommissie voor mensenrechten... wordt enkel overtroffen door zijn amper verholen oorlogszucht... En tegen de achtergrond van wat we nu weten over de gruwelijke misdaden tegen de mensheid die door de Amerikanen in Irak zijn begaan... de willekeurige arrestaties, de martelingen, na een alles vernietigende reeks bombardementen met duizenden ongetelde doden ... de collateral damage... en de totale verpulvering van de Iraakse infrastuctuur; alle nutsvoorzieningen, bruggen, waterleidingen, elekticiteitscentrales, ziekenhuizen...Welk land, welke wereldmacht moeten wij nu oproepen om alles te doen tegen zo’n moordzuchtige natie?Er is er geen. Veel islamieten nemen dan maar hun toevlucht tot een fictieve macht... Allah.

08:26 Gepost door Bannie I en mp's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.