09-11-10

MYANMAR EN DE VS, ééN STRIJD TEGEN GERECHTIGHEID, VRIJHEID EN VREDE!


MYANMAR EN VS NIEUWSSTRONTNIEUWS EN NEWSPEAKEergisteren meldde men op een dat er bij de verkiezingen in Myanmar geen waarnemers waren toegelaten..Gisteren zegden ze dat ‘veel waarnemers’ stellen dat de verkiezingen niet correct zijn verlopen.Wees nu eens duidelijk!

Het zal wel weer over twee betekenissen van ‘waarnemers’ gaan, maar in die nieuwsrantsoentjes smaakt dat voor de absolute meerderheid precies hetzelfde.Het is niet eens een opzettelijke vooringenomenheid.

Het zit al in die hele ketting van nieuwsmakers en nieuwsmakertjes ingebakken.Vanmorgen gaan ze verder op hun elan.De regerende partij spreekt van een succes, de oppositie zegt dat de uitslagen vervalst zijn.Wie herinnert zich nog de verkiezing van Georges Bush tegen Al Gore?Toen kon je ook horen dat de oppositie wel eens gewag maakte van onregelmatigheden...Maar dat was natuurlijk helemaal anders...Het ‘onafhankelijke’ Hoog Gerechtshof (Supreme Court) bepaalde na een stemming van 5 tegen vier dat de hertelling in Florida moest worden gestopt...Raad eens wie die rechters aanduidt...Maar dat is natuurlijk allemaal anders...In Myanmar zouden er wel 2000 politieke gevangenen zijn!De VS hebben veel meer dan 2000 personen in vele landen opgepikt en weggevoerd naar geheime gevangenissen. De oorlog tegen de terreur, je weet wel...Die mensen worden opgepakt, opgesloten, mishandeld, volgens internationale maatstaven ‘gewoon’ gemarteld!Die mensen hebben totaal geen rechten.

Hun familie weet niet waar ze zijn, of ze nog leven, laat staan wat de concrete aanklacht tegen hen is.

Ze krijgen geen zelf gekozen, vaak gewoon geen advocaat en geen normaal proces of totaal geen proces.

Ze zitten soms al sedert 2001 in zo’n gevangenschap.

De recentste nobelprijswinnaar voor de vrede heeft, sedert hij president van de VS is, zelfs wetten ondertekend waarbij die illegaal gevangen genomen mensen ook zonder vorm van proces voor onbepaalde tijd moeten opgesloten blijven!Waar is hier de gerechtigheid?Waar is hier in ons land het laatste spoor van journalistieke ernst en pogingen tot objectiviteit gebleven?Maar neen! We gaan een beetje kappen op die dictatoriale generaals van Myanmar. Heel flink. Heel moedig... Heel dom!Myanmar en de VS, één strijd!

(Tegen vrede, vrijheid en gerechtigheid.)

08:59 Gepost door Bannie I en mp's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.